Languages: GR/ EN/ CH/ AR
MENU

Αγάπης 5, Νέα Σμύρνη

Αγάπης 5, Νέα Σμύρνη

Σε οικόπεδο στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Αγάπης 5, έχει ανεγερθεί το νέο 7όροφο κτίριο, πολύ κοντά σε πλατείες καθώς και σε κεντρικές οδούς με συγκοινωνίες. 

Το νέο αυτό κτίριο έρχεται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή και να δώσει μια πνοή γενικότερης ανανέωσης και καλής αισθητικής.

Η διαμόρφωση του κτιρίου εναρμονίζεται πλήρως με την οικιστική άποψη της περιοχής και του περιβάλλοντος.

Το κτίριο διακρίνεται για τη minimal αρχιτεκτονική και στην κατασκευή του, κυριαρχούν τα σύγχρονα υλικά όπως, κρύσταλλα στα στηθαία των μπαλκονιών, εμφανές beton και επίχρισμα θερμοπρόσοψης.

Για τη βέλτιστη  ενεργειακή απόδοση, το κέλυφος του κτιρίου περιβάλλεται με σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης πάχους 7 εκ. της εταιρείας BAUMIT. 

Η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας εστιάζοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά έχει δοθεί μεγάλη σημασία στα υλικά και στα συστήματα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ενεργειακή απόδοση. 

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακά κρύσταλλα, τα οποία σε συνδυασμό με τη θερμοπρόσοψη, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας 75% σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.

Τα κουφώματα ασφαλίζουν με κλειδαριές πολλαπλών σημείων και θα συνδυάζονται με εξωτερικά ηλεκτρικά ρολά. 

Ο ισόγειος  χώρος της pilotis έχει διαμορφωθεί ως προς ένα μεγάλο μέρος του σε χώρο αναψυχής και πρασίνου και τμήμα αυτού χρησιμοποιείται για θέσεις στάθμευσης ορισμένων διαμερισμάτων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται οι θέσεις στάθμευσης των υπολοίπων διαμερισμάτων καθώς επίσης οι αποθήκες. 

Ο ανελκυστήρας είναι ηλεκτρομηχανικός, με αυτόματες πόρτες, χωρίς μηχανοστάσιο και εξυπηρετεί το κτίριο από το υπόγειο έως και το δώμα. 

Από τον 1ο έως τον 3ο όροφο υπάρχουν 2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο (83τμ. & 106τμ.) ενώ από τον 4ο έως και τον 7ο όροφο υπάρχουν οροφοδιαμερίσματα (116τμ.). 

Τα διαμερίσματα των 2 και 3 υ/δ διαθέτουν ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας, μπάνιο, wc ξένων μόνο στα μεγάλα διαμερίσματα &  χειροποίητο τζάκι.

Τα μπάνια ακολουθούν την minimal φιλοσοφία του όλου κτιρίου, με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, εντοιχιζόμενα καζανάκια και κρεμαστά είδη υγιεινής.

Με γνώμονα τη βασική ιδέα της μελέτης που είναι η εξωστρέφεια και η λειτουργική άνεση των διαμερισμάτων όλα τα υπνοδωμάτια βγαίνουν σε μεγάλους εξώστες και διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα κουφωμάτων.

Με το σύστημα ατομικού λέβητα φυσικού αερίου, για θέρμανση με μόνιμη παροχή ζεστού νερού χειμώνα-καλοκαίρι, διασφαλίζεται μέγιστη θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. 

Τα διαμερίσματα διαθέτουν επιπλέον: 

  • Σύστημα ΚΝΧ- smart house
  • Πλήρη εγκατάσταση συναγερμού με radar, παγίδες, εξωτερικό ανιχνευτή  
  • Πλήρη εγκατάσταση δικτύου p/c  - τηλεφώνου
  • Εγκατάσταση δορυφορικής – συνδρομητικής και επίγειας τηλεόρασης 

Το κτίριο αποτελεί άριστο παράδειγμα αρχιτεκτονικής, λειτουργικότητας και πρότυπο εφαρμογής όσον αφορά τις διαδικασίες και τα υλικά, καθώς και τη διαχείριση ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας. 

Η πολυκατοικία έχει αποπερατωθεί. 

Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα διαμερίσματα.