Languages: GR/ EN/ CH/ AR
MENU

Μεγαλουπόλεως & Κανάρη 22, Άγιος Δημήτριος

Μεγαλουπόλεως & Κανάρη 22, Άγιος Δημήτριος

Στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, επί των οδών Μεγαλουπόλεως & Κανάρη 22 έχει αναγερθεί το νέο 3όροφο κτίριο, πολύ κοντά στο ΜΕΤΡΟ του Αγίου Δημητρίου και στο Athens Metro Mall, σε κεντρικές οδούς με συγκοινωνίες. 

Το κτίριο διακρίνεται για τη minimal αρχιτεκτονική και στην κατασκευή του κυριαρχούν τα σύγχρονα υλικά όπως κρύσταλλα στα στηθαία των μπαλκονιών. 

Η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας εστιάζοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά δόθηκε μεγάλη σημασία στα υλικά και στα συστήματα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ενεργειακή απόδοση. 

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακά κρύσταλλα με τα οποία επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.

Τα κουφώματα ασφαλίζουν με κλειδαριές πολλαπλών σημείων και συνδυάζονται με εξωτερικά ηλεκτρικά ρολά. 

Ο ισόγειος  χώρος της pilotis περιλαμβάνει το ισόγειο επίπεδο της μεζονέτας και την αποκλειστική χρήση του, επιπλέον τμήμα αυτού χρησιμοποιείται για τις θέσεις στάθμευσης των διαμερισμάτων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκεται το 2ο επίπεδο της μεζονέτας, η οποία φωτίζεται με φυσικό φωτισμό, καθώς επίσης και οι αποθήκες των διαμερισμάτων.

Ο ανελκυστήρας είναι ηλεκτρομηχανικός, με αυτόματες πόρτες, χωρίς μηχανοστάσιο, μάρκας ΚΟΝΕ και εξυπηρετεί το κτίριο από το υπόγειο έως και το δώμα. 

Από τον 1ο έως τον 3ο όροφο υπάρχουν οροφοδιαμερίσματα 85τμ. με 3υ/δ και wc ενώ στο ισόγειο υπάρχει μεζονέτα 101τμ. με 2υ/δ και wc. 

Τα διαμερίσματα των 3 υ/δ διαθέτουν ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας, μπάνιο, wc ξένων και χειροποίητο τζάκι. 

Τα μπάνια ακολουθούν την minimal φιλοσοφία του όλου κτιρίου, με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, εντοιχιζόμενα καζανάκια και κρεμαστά είδη υγιεινής.

Με γνώμονα τη βασική ιδέα της μελέτης που είναι η εξωστρέφεια και η λειτουργική άνεση των διαμερισμάτων όλα τα υπνοδωμάτια βγαίνουν σε μεγάλους εξώστες και διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα κουφωμάτων. 

Τα διαμερίσματα διαθέτουν επιπλέον: 

  • Πλήρη εγκατάσταση συναγερμού με radar, παγίδες, εξωτερικό ανιχνευτή  
  • Πλήρη εγκατάσταση δικτύου p/c  - τηλεφώνου
  • Εγκατάσταση δορυφορικής – συνδρομητικής και επίγειας τηλεόρασης 

Το κτίριο αποτελεί άριστο παράδειγμα αρχιτεκτονικής, λειτουργικότητας και πρότυπο εφαρμογής όσον αφορά τις διαδικασίες και τα υλικά, καθώς και τη διαχείριση ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας.

Η πολυκατοικία αποπερατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.