Languages: GR/ EN/ CH/ AR
MENU

Άνδρου 5 & Αιγίνης, Άγιος Δημήτριος

Άνδρου 5 & Αιγίνης, Άγιος Δημήτριος

Σε γωνιακό οικόπεδο στον Αγ. Δημήτριο με θέα θάλασσα έχει ανεγερθεί το νέο 6όροφο κτίριο, πολύ κοντά σε χώρους πρασίνου, αναψυχής καθώς και σε κεντρικές οδούς με συγκοινωνίες.

Το κτίριο διακρίνεται για τη minimal αρχιτεκτονική και στην κατασκευή του κυριαρχούν τα σύγχρονα υλικά όπως, κρύσταλλα στα στηθαία των μπαλκονιών, εμφανές beton και επίχρισμα θερμοπρόσοψης.

Για τη βέλτιστη  ενεργειακή απόδοση, το κέλυφος του κτιρίου περιβάλλεται με εξωτερική θερμοπρόσοψη πάχους 7 εκ. της εταιρείας BAUMIT.

Η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας εστιάζοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά δόθηκε μεγάλη σημασία στα υλικά και στα συστήματα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι θερμοδιακοπτόμενα με ενεργειακά κρύσταλλα, τα οποία σε συνδυασμό με τη θερμοπρόσοψη, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας 75% σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.

Τα κουφώματα ασφαλίζουν με κλειδαριές πολλαπλών σημείων και συνδυάζονται με εξωτερικά ηλεκτρικά ρολά.

Ο ισόγειος  χώρος της pilotis έχει διαμορφωθεί ως προς το μεγαλύτερο μέρος του σε χώρο αναψυχής και πρασίνου και μέρος αυτού χρησιμοποιείται για θέσεις στάθμευσης των μικρών διαμερισμάτων, καθώς στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται όλες οι θέσεις στάθμευσης των υπολοίπων διαμερισμάτων.  

Ο ανελκυστήρας είναι ηλεκτρομηχανικός, με αυτόματες πόρτες, χωρίς μηχανοστάσιο, μάρκας ΚΟΝΕ και εξυπηρετεί το κτίριο από το υπόγειο έως και το δώμα.

Τα διαμερίσματα των 2, 3 και 4 υ/δ διαθέτουν ενιαίο χώρο καθιστικού – κουζίνας, μπάνιο, wc ξένων μόνο στα μεγάλα διαμερίσματα, χειροποίητο τζάκι και έχουν ύψος 3,10μ.

Τα μπάνια ακολουθούν την minimal φιλοσοφία του όλου κτιρίου, με πλακάκια μεγάλων διαστάσεων, εντοιχιζόμενα καζανάκια και κρεμαστά είδη υγιεινής.

Με γνώμονα τη βασική ιδέα της μελέτης που είναι η εξωστρέφεια και η λειτουργική άνεση των διαμερισμάτων όλα τα υπνοδωμάτια βγαίνουν σε μεγάλους εξώστες και διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα κουφωμάτων.

Με το σύστημα ατομικού λέβητα φυσικού αερίου για θέρμανση  και μαγείρεμα διασφαλίζεται μέγιστη θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα διαμερίσματα διαθέτουν επιπλέον

  • Πλήρη εγκατάσταση συναγερμού με radar, παγίδες, εξωτερικό ανιχνευτή  
  • Πλήρη εγκατάσταση δικτύου p/c  - τηλεφώνου
  • Εγκατάσταση δορυφορικής – συνδρομητικής και επίγειας τηλεόρασης

Το κτίριο αποτελεί άριστο παράδειγμα αρχιτεκτονικής, λειτουργικότητας και πρότυπο εφαρμογής όσον αφορά τις διαδικασίες και τα υλικά, καθώς και τη διαχείριση ενεργειακής απόδοσης και οικονομίας.

Η πολυκατοικία αποπερατώθηκε το 2018 και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν εγκατασταθεί στα διαμερίσματα του.

Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα διαμερίσματα στην πολυκατοικία.